Z rokovania s predsedom KSK

Z rokovania s predsedom KSK

Generálneho biskupa Miloša Klátika prijal 27. januára 2014 na Úrade Košického samosprávneho kraja v Košiciach predseda VÚC Zdenko Trebuľa. Na rokovaní sa zúčastnili podpredseda KSK Emil Ďurovčík a predseda ústredného organizačného výboru IV. ECD Dušan Vagaský.
Generálny biskup informoval predstaviteľov KSK o histórii Evanjelických cirkevných dní (ECD), ale predovšetkým o pripravovaných IV. ECD, ktoré sa uskutočnia v Spišskej Novej Vsi 26. – 29. júna 2014 a budú venované pripomienke 400. výročia konania Spišskopodhradskej synody. Tejto významnej synode boli venované spomienkové služby Božie v Spišskom Podhradí 26. januára 2014 a jej odkazu sa budú venovať aj na Synode ECAV 2014 v Levoči a na Teologicko-historickej konferencii 2014 vo Svite.

Ďalej brat generálny biskup hovoril o dobrých skúsenostiach ECAV zo spolupráce cirkvi, mesta a vyššieho územného celku pri organizovaní takýchto podujatí. Požiadal ho o prevzatie spoluzáštity nad IV. ECD a špecifikoval okruhy možnej spolupráce cirkvi a VÚC. ECAV privíta súčinnosť kraja a jeho inštitúcií, ako sú Spišské divadlo, Galéria umelcov Spiša, Spišská knižnica, Múzeum Spiša a Spišské osvetové stredisko, najmä pri zabezpečení priestorov a služieb spojených s využitím týchto priestorov. Generálny biskup požiadal aj o spoluprácu v mediálnej oblasti pri propagácii podujatia, čo bolo zo strany predsedu VÚC prisľúbené.