POZÝVAME NA IV. ECD: Program evanjelických škôl

POZÝVAME NA IV. ECD: Program evanjelických škôl

Na hlavnom pódiu na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi sa v sobotu 28.júna 2014 budete môcť potešiť pohľadom na naše deti aj našu mládež z evanjelických cirkevných škôl.
V čase od 17.30 do 18.30 hod. sa so svojím programom predstavia základné školy a v nadväznosti na ne až do 20.00 hod. bude pódium patriť študentom našich stredných škôl. Menovite sa do programu zapoja nasledujúce školy: Evanjelické gymnázium J. A. Komenského v Košiciach, Evanjelické gymnázium v Tisovci, Evanjelické gymnázium v Banskej Bystrici, Evanjelické lýceum a Evanjelická základná škola v Bratislave,Evanjelická spojená škola v Prešove, Evanjelická spojená škola v Martine, Evanjelická spojená škola v Liptovskom Mikuláši a Evanjelická základná škola v Rimavskej Sobote.

Budete vidieť nie tradičnú prezentáciu samostatných programov jednotlivých škôl, ale dve jednoliate hudobno-dramatické pásma, ktoré ukážu, ako naše školy dokážu vzájomne spolupracovať.

Program základných škôl ponúka pohľad na Nikodéma, ktorý prichádza za Pánom Ježišom po odpovede na dôležité otázky života. Odpovede sú prezentované formou biblických príbehov, ktoré spracujú jednotlivé školy. Cieľom programu stredných škôl je priblížiť význam a poslanie evanjelických škôl v historickom kontexte, ako aj v súčasnosti, a v nadväznosti na projekt „500 škôl reformácie“ poukázať na potrebu koreňov viery pre každého človeka. Predstavia sa vám aj víťazi celocirkevnej súťaže „Duchovná pieseň“.

Bratia a sestry, srdečne Vás pozývame na program našich evanjelických škôl!