Z ďalšieho zasadnutia k IV. ECD

Z ďalšieho zasadnutia k IV. ECD

Na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi sa 17. januára 2014 konalo prípravné rokovanie k IV. evanjelickým cirkevným dňom, ktoré sa uskutočnia 27. – 29. júna 2014 v Spišskej Novej Vsi pri príležitosti 400. výročia Spišskopodhradskej synody.
Členov prípravného tímu z radov ECAV na Slovensku pod vedením Dušana Vagaského na pôde mestského úradu privítal primátor mesta Ján Volný a prednostka mestského úradu Ing. Jela Bednárová, ktorá má na starosti koordináciu podujatia medzi mestom a ECAV. Na zasadnutí sa okrem členov prípravného tímu z GBÚ, Západného a Východného dištriktu, Tatranského seniorátu a CZ ECAV Spišská Nová Ves zúčastnili aj šéf Mestskej polície, riaditeľ OSPZ, vedúca kancelárie primátora a ďalší, ktorí budú pomáhať pri organizačnom zabezpečení IV. ECD. Vypočuli si informáciu vedúceho ústredného prípravného výboru Dušana Vagaského o zámere podujatia, ako aj o pripravovanom programe a dohodli sa na predbežných kompetenciách pri organizačnom zabezpečení podujatia. Ďalšie koordinačné stretnutie celého tímu na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi si dohodli na stredu 7. mája 2014.

Rokovanie pokračovalo na Evanjelickom a. v. farskom úrade, kde ústredný organizačný výbor spresňoval podrobnosti okolo zabezpečenia programu IV. ECD. Časť organizátorov z GBÚ si zatiaľ prezrela niektoré mestské inštitúcie, kde sa budú konať jednotlivé podujatia IV. ECD, ako je Spišské divadlo, Reduta, Spišské múzeum, Galéria umelcov Spiša a ďalšie.

Galéria k článku