Stretnutie kresťanov strednej a východnej Európy Vroclav 2014

Stretnutie kresťanov strednej a východnej Európy Vroclav 2014

Srdečne vás pozývame na Stretnutie kresťanov, ktoré sa uskutoční 4. – 6. júla 2014 vo Vroclave. Stretnutie kresťanov strednej a východnej Európy je pokračovaním stretnutia troch, štyroch a teraz už šiestich národov, ktoré sa v minulosti konalo v Görlitzi, Wiśle, Českom Tešíne, Prahe, Bratislave a Drážďanoch. Stretnutie kresťanov vo Vroclave v r. 2014 bude v poradí už deviatym a záštitu nad ním prijal prezident Poľskej republiky Bronislaw Komorowski.
Heslom stretnutia je text z Listu Galatským 5, 1: „Kristus nás oslobodil k slobode. Stojte teda a nedajte sa zapriahnuť zase do jarma otroctva!“ Pri príležitosti stretnutia chcú organizátori poukázať na budúci rok, keď bude 25. výročie pádu železnej opony, a na významný podiel kresťanských cirkví na proces integrácie štátov strednej a východnej Európy. Hlavný príhovor na stretnutí bude mať profesor Jerzy Buzek, bývalý poľský premiér a predseda Európskeho parlamentu v období 2009 − 2012.

V programe stretnutia je naplánovaná noc otvorených kostolov všetkých cirkví, noc otvorených múzeí, vystúpenia hudobných a divadelných telies. Súčasťou stretnutia bude Stretnutie evanjelickej mládeže, futbalový turnaj, program pre deti či prehliadka mesta. Hlavným centrom stretnutia bude Hala storočia a priľahlé Vroclavské kongresové centrum .

Záujemcovia o účasť na Stretnutí kresťanov Vroclav 2014 sa budú môcť registrovať na webovej stránke http://www.wroclaw2014.net .

Účastnícky poplatok je 35 eur (ubytovanie a strava); pre študujúcu mládež 15 eur.

RÁMCOVÝ PROGRAM STRETNUTIA KRESŤANOV VO VROCLAVE 4.–6. júl 2014

Galéria k článku