Prijatie k IV. ECD v Spišskej Novej Vsi

Prijatie k IV. ECD v Spišskej Novej Vsi

Na Radnici v Spišskej Novej Vsi 12. decembra 2013 generálny biskup Miloš Klátik oboznámil primátora Spišskej Novej Vsi Jána Volného s prípravami na IV. evanjelické cirkevné dni, ktoré sa budú konať 27. – 29. júna 2014 v Spišskej Novej Vsi.
Na prijatí sa zúčastnili aj prednostka Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi Jela Bednárová, zborový farár v Spišskej Novej Vsi Jaroslav Matys a riaditeľ GBÚ Dušan Vagaský, predseda ústredného organizačného výboru IV. ECD.

Brat generálny biskup informoval pána primátora o tom, že IV. evanjelické cirkevné dni boli zvolané do Tatranského seniorátu, nakoľko sa tu – konkrétne v Spišskom Podhradí (dcérocirkev CZ ECAV Spišské Vlachy) - pred 400 rokmi – 22. a 23. januára 1614 – konala pamätná synoda, ktorá konštituovala cirkevnú správu na území východného Slovenska. Ďalej rokovali o otázkach záštity nad podujatím a požiadali pána primátora o organizačnú a materiálnu pomoc, ako aj o mediálnu podporu uvedeného podujatia.

Na stretnutí sa dohodli na vytvorení spoločného prípravného tímu, ktorý budú tvoriť zástupcovia mesta aj zástupcovia cirkvi. Tento tím bude spoločne koordinovať prípravu podujatia. Najbližšie sa stretnú na pracovnom stretnutí 17. februára 2014.

Galéria k článku