POZÝVAME NA IV. EVD: Program hudby a slova na hlavnom pódiu

POZÝVAME NA IV. EVD: Program hudby a slova na hlavnom pódiu

Pod názvom „Poďte ku mne všetci“ pre účastníkov IV. ECD v Spišskej Novej Vsi, ale aj pre všetkých, ktorí v sobotu 28. júna 2014 o 16.00 hod. budú mať čas na chvíľu sa dať ovlažiť Božím slovom, hudbou, básňou či piesňou, je pripravený 90-minútový program.
Na otvorenom pódiu na Radničnom námestí vystúpia spevokoly z Merníka, zo Stredných Plachtiniec, z Petržalky, Nesvád a Vyšného Žipova, odznejú básne Ľubomíra Feldeka a Jána Smreka a necháme sa osloviť aj veršovanými modlitbami Ladislava Fričovského, napísanými na túto príležitosť. Duchovný rámec dotvoria spievané žalmy a texty z Písma, ktorými nás všetkých Pán Ježiš Kristus volá k sebe. V rámci programu slávnostne odovzdáme Cenu Leonarda Stöckela tohtoročným laureátom a prihovoria sa i oficiálni hostia.

O 20.30 hod. bude na hlavnom pódiu uvedený multimediálny program „Dedičstvo otcov zachovaj nám, Pane“. Tým vzácnym dedičstvom, zdedeným po našich predkoch, je naša evanjelická luteránska viera, ktorá sa tak krásne odzrkadľuje aj v duchovných piesňach. S kamerou sme navštívili žijúcich zostavovateľov nášho Evanjelického spevníka, aby sme zaznamenali autentické spomienky tých, ktorí stali pri jeho zrode. Nový spevník bol slávnostne uvedený do bohoslužobnej praxe v roku 1992 − medzičasom už prestal byť novým, ale čím sú jeho stránky ošúchanejšie, tým sú nám texty a melódie v nich zaznamenané bližšie a milšie. Hodinový program bude patriť aj živým svedectvám tých, ktorí mali šťastie sa s „nábožnými pevcami“ − dnes už vekovo staršími − osobne stretnúť, no predovšetkým to bude program plný melódií, nám dôverne známych z našich chrámov a modlitební.
Prikladadáme aj aktualizovaný program IV.ECD (podľa dní)