POZÝVAME NA IV. ECD: tržnica duchovných možností, centrá SEŽ a ED

POZÝVAME NA IV. ECD:  tržnica duchovných možností, centrá SEŽ a ED

Bratia a sestry,
v rámci IV. ECD v Spišskej Novej Vsi v dňoch 27. - 29. 6. 2014 sa okrem už avizovaných podujatí bude konať aj tradičná tržnica duchovných možností. Evanjelická diakonia, Ekumenická pastoračná služba v OS a OZ SR a Spoločenstvo evanjelických žien Vás tiež radi privítajú vo svojich priestoroch v metropole Spiša.
Prihlasovať sa môžete cez webový formulár.

Tržnica duchovných možností bude aj na týchto cirkevných dňoch ponúkať možnosť zoznámiť sa s aktivitami našich seniorátov, cirkevných zborov, cirkevných škôl či Evanjelickej diakonie, vymeniť si skúsenosti alebo kúpiť na pamiatku drobné suveníry či knihy z produkcie vydavateľstiev Tranoscius a ViViT. Pre vystavovateľov máme pripravených 30 stánkov. Niekoľko stánkov zatiaľ ešte máme k dispozícii. Tržnica na Radničnom námestí bude otvorená v piatok od 17.00 do 23.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 21.30 hod.

Na Ev. a. v. farský úrad, Letná 22, vás v piatok 27. 6. o 14.00 hod. pozýva Spoločenstvo evanjelických žien, ktoré tam bude sídliť až do soboty 21.30 hod. Ženy sa sústredia na projekty k 500. výročiu reformácie. O práci SEŽ, ako aj o projekte Reformácia a ženy bude informovať Daniela Horínková; o projekte Gobelín − vyšívaná história ECAV na Slovensku budú hovoriť Janka Krivošová a Jana Kepplová; odborné rady k vyšívaniu poskytne Emília Fojtíková. Budete sa môcť zapojiť i do vyšívania niektorých obrazov. Pre návštevníkov majú pripravenú aj knihu Miloša Kovačku Vzácne ženy rodu Révai a darček − medovníkové rybičky.

V telocvični bývalej evanjelickej školy na Štefánikovom námestí bude mať sídlo Evanjelická diakonia ECAV na Slovensku spolu s Ekumenickou pastoračnou službou v OS a OZ SR. Tento rok sa sústredia na tému Diakonia, mládež a dobrovoľníctvo. Pracovníci EDe Radoslav Gajdoš, Eva Sokolová, dobrovoľníci zo zahraničia Anne Rike Heinz, Stefan Kumm a ďalší v budú poskytovať informácie o dobrovoľníctve na Slovensku, o vysielaní dobrovoľníkov do zahraničia a zahraničných projektoch.
Stanovište ED bude otvorené v piatok od 14.00 do 23.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 21.30 hod. Nájdete tu aj priestor na oddych, občerstvenie či rozhovory. V sobotu od 11.30 do 12.30 hod. tu pre účastníkov ECD budú podávať guláš.