Pozvanie na mládežnícke aktivity III. ECD

Pozvanie na mládežnícke aktivity III. ECD

Milí mladí priatelia,
chceme Vás čo najsrdečnejšie pozvať na 3. evanjelické cirkevné dni v Lučenci, kde sa 29. a 30. júna budú konať aj skvelé mládežnícke aktivity. Spoločenstvo evanjelickej mládeže (SEM) spolu s Novohradským seniorátom pripravili na mládežnícke pódium v letnom amfiteátri v Mestskom parku bohatý program.
V piatok a sobotu v čase od 19.30 do 24.00 hod. sa tam budú konať koncerty, na ktorých okrem mnohých ďalších vystúpia i skupiny Prázdny kríž (CZ Soľ), Out of Control (CZ Prešov) či Praise and Bluesship Band (CZ Bratislava). Okrem hudby tu bude znieť i Božie slovo. Vedľa amfiteátra budú v piatok i sobotu poobede zaujímavé adrenalínové aktivity, bude tu vodný futbal, stolové futbaly (weikicky), nízkolanové aktivity a iné zaujímavosti; pripravujeme aj rôzne športové súťaže.

V sobotu o 17.00 hod. v amfiteátri budú mládežnícke služby Božie, na ktorých poslúžia i naši mládežníci. Po službách Božích si môžete vybrať: či zostanete na mládežníckom rockovom koncerte, alebo pôjdete na exhibičný futbalový zápas medzi Východným a Západným dištriktom.
O 20.30 hod. budete mať ešte ťažšie rozhodovanie, lebo na hlavnom pódiu na Námestí republiky sa začne rockové oratórium Cyril a Metod od „elánistu“ Ľubomíra Horňáka a básnika Daniela Heviera. Pre mládež je pripravené ubytovanie spolu s raňajkami v strednej škole v tesnej blízkosti Mestského parku (poplatok 3 €/noc). Nezabudnite si priniesť karimatku a spacák. Je potrebné, aby sa záujemcovia vopred nahlásili na adrese foreign@ecav.sk (informácia je v rubrike III. ECD – Ubytovanie v Lučenci).

Ďalšou možnosťou na stretnutie mládeže bude mládežnícke stretnutie na Branči 4. júla 2012, teda v predvečer Dištriktuálneho stretnutia Západného dištriktu na Branč. SEM spolu so Západným dištriktom a Myjavským seniorátom pripravuje program, v ktorom vystúpia mládežnícke hudobné skupiny z celého Slovenska.

Zároveň Vás chcem pozvať aj na celoslovenský open air festival SEMFEST 5. − 8. júla v Záriečí pri Púchove, ktorý organizuje SEM v úzkej spolupráci s cirkevným zborom v Záriečí. Máme pre vás pripravených kopec rôznych aktivít, hudby, seminárov, workshopov, duchovného povzbudenia, hier, skvelé spoločenstvo a veľa-veľa skvelej zábavy. Hlavnou témou tohto ročníka je heslo „NA CESTE“ − opiera sa o biblický text o emauzských učeníkoch. Hlavnými spíkrami budú Stano Gurka a v nedeľu Igor Mišina. Uvidíte aj skvelé tanečné divadlo ATAK, kapely Deep Inside, Regiment, Kerygma. Môžete si vybrať z rôznych workshopov, napríklad klávesový workshop povedie Martin Husovský zo skupiny Komajota.

Tešíme sa na stretnutie s Vami na niektorej z týchto aktivít a veríme, že každá z nich prinesie do našich životov požehnanie a posilnenie našej viery, povzbudenie k nasledovaniu Pána Ježiša a k životu s Ním.