Pozvanie na IV. evanjelické cirkevné dni

Bratia a sestry v Pánovi Ježišovi Kristovi,

v dňoch 27. – 29. júna 2014 sa bude konať tradičné podujatie ECAV na Slovensku – IV. evanjelické cirkevné dni. Pri príležitosti 400. výročia Spišskopodhradskej synody sa celocirkevné evanjelické dni tentoraz uskutočnia v Tatranskom senioráte, a to v Spišskej Novej Vsi a blízkom okolí.

IV. evanjelické cirkevné dni
Spišská Nová Ves
27. – 29. 6. 2014
„Poďte ku mne všetci.“ (Mt 11, 28)

Program IV. evanjelických cirkevných dní pripravujeme na slávu nášho Trojjediného Pána Boha tak, aby vyhovoval starším aj mladším členom cirkvi, dospelým, mládeži aj deťom, pre ktoré chystáme detskú besiedku a tvorivé dielne.

Otváracie služby Božie IV. evanjelických cirkevných dní sa budú konať v piatok popoludní. Hlavné služby Božie v sobotu dopoludnia bude v priamom prenose vysielať RTVS – Slovenská televízia. Záverečné služby Božie v nedeľu v cirkevných zboroch Tatranského seniorátu budú koncipované ako zborové slávnosti k 400. výročiu Spišskopodhradskej synody; slovo Božieho na nich budú zvestovať naši hostia – kazatelia zo zahraničia.

Na hlavnom pódiu v Spišskej Novej Vsi sa v piatok popoludní bude konať uvítací program Tatranského seniorátu a večer program mládeže. Na sobotu pripravujeme reprezentačný program ECAV „Poďte ku mne všetci“, vystúpenie žiakov a študentov z cirkevných škôl, multimediálny program a večerný koncert mladých.

V spišskonovoveskom evanjelickom kostole, divadle a redute sa uskutoční Festival kresťanskej kultúry, v rámci ktorého budete môcť zažiť požehnané chvíle pri sledovaní pútavých hudobných a hudobno-slovných programov.

Klasickou súčasťou cirkevných dní sú biblické hodiny, ktoré tentoraz budú tematicky zamerané na mládež, stredný vek a seniorov, diskusné fóra na aktuálne témy, tržnica duchovných možnosti a viaceré výstavy.

Bratia a sestry, obraciame sa na Vás s podnetom, aby ste si v júni 2014 nezabudli rezervovať čas na toto celocirkevné podujatie.

Tešíme sa na bratsko-sesterské spoločenstvo s Vami!