Organizačný tím ECD naposledy v Lučenci

Organizačný tím ECD naposledy v Lučenci

Pod vedením prednostu Ing. Igora Kornieta sa 7. júna 2012 na Mestskom úrade v Lučenci konalo posledné zasadnutie organizátorov pred blížiacimi sa III. evanjelickými cirkevnými dňami. V piatok sa niektorí členovia tímu zastavili vo Veľkom Krtíši v súvislosti s pripravovanou III. konferenciou Slovákov žijúcich v zahraničí.
Pri stretnutí na mestskom úrade si ústredný organizačný výbor spresňoval posledné otázky organizačného zabezpečenia III. ECD. S pánom prednostom a jeho kolegami sme prebrali pripravenosť v oblasti materiálno-technického zabezpečenia miest konania III. ECD, dopravy, parkovania, bezpečnosti, zdravotnej služby, stravovania, pitnej vody, toaliet atď. – veríme, že sme na nič nezabudli.

Nasledovalo zasadnutie v evanjelickom zborovom dome, kde ústredný organizačný výbor dolaďoval niektoré body bohatého programu v spolupráci s členmi prípravného výboru Novohradského seniorátu.

Na druhý deň niektorí členovia tímu spolu s bratom farárom Rumanom prešli miesta vo Veľkom Krtíši, kde sa bude konať zasadnutie III. konferencie Slovákov žijúcich v zahraničí a sprievodné podujatia. Na stretnutí sa zúčastnila aj koordinátorka medzinárodného prípravného tímu sestra Janka Haluková z Prahy. Spoločne sme sa ubezpečili o výbornej organizačnej práci brata domáceho farára Rumana a obetavosti veľkokrtíšskych presbyterov, ktorí nezabudli ani na najmenšie detaily, aby našim rodákov pripravili čo najlepšie podmienky na ich rokovanie.