Mládežnícky program na III. ECD

Mládežnícky program na III. ECD

V rámci 3. evanjelických cirkevných dní bol pripravený i pomerne bohatý program pre mládež, ktorý pozostával z adrenalínových športov, večerných koncertov a mládežníckych služieb Božích. Odohrával sa v letnom amfiteátri v mestskom parku.
Miesto bolo vybrané skvele, keďže bolo dostatočne vzdialené od hlavného programu. Tým sa oba neovplyvňovali s čím bol v Žiline trochu problém. Organizátori sa poučili zo Žilinskej synody a pripravili pre mladých možnosť nízkonákladového spania v triedach strednej priemyselnej školy stavebnej. Tú však nevyužilo až tak veľa mladých ľudí.

V piatok poobede sa všetko začalo športovými hrami. Rozložený vodný futbal a jeho modifikácia – ľudský kicker, žiaľ, zívali prázdnotou. Nebyť niekoľkých miestnych detí, nafukovacia atrakcia stojí nevyužitá.

O trochu lepšie to bolo s účasťou počas prvého večerného bloku koncertov. V ňom vystúpili petržalské Žiarovky (Light Bulbs), HMLA z Hanušoviec a Prázdny kríž zo Soli. Evanjelizačným príhovorom poslúžil Dušan Maršala. V hľadisku bolo zopár desiatok mladých ľudí, no s vierou, že Pán Boh si použije všetko na dobré, sa celý program niesol v príjemnej atmosfére.

V sobotu sa očakával väčší počet evanjelikov, a teda aj mladých. Počas dňa, žiaľ, na športoch mládež nepribudla. Aj detský program v parku, do ktorého sa zapojilo pomenej detí, bol poznamenaný presilovkou miestnych neevanjelikov.

Vyššiu účasť zaznamenali mládežnícke služby Božie v amfiteátri. Spolu so staršími bratmi a sestrami sa na nich zúčastnilo asi 70 ľudí.

Večerný program v sobotu ponúkal pestrú zmes rôznych hudobných žánrov. Úvod patril skupine farárov zo Zvolenského seniorátu Pedaropeja a ich príjemným chválam i troche rocku. Ďalej vystúpila bluesová zostava Praise and Bluesship Band z Bratislavy. Tí skvelým spôsobom rozhýbali asi 50 poslucháčov v hľadisku. Nasledovalo svedectvo Petra Bajdicha z Veličnej a krátky evanjelizačný príhovor Laca Ontka. Po ňom zahrali prešovskí Out of Control a banskobystrickí Crossroads. Na posledných menovaných zostala len hŕstka skalných. Koncert sa ukončil predčasne, lebo mestská polícia trvala na ukončení programu päť minút po uplynutí času, ktorý bol uvedený v bulletine.

Napriek nízkej účasti mladých ľudí to bol príjemný čas. Znelo v ňom Božie slovo, modlitby a chvály, za čo sme jednoznačne vďační.

Galéria k článku