III. evanjelické cirkevné dni sa blížia

III. evanjelické cirkevné dni sa blížia

III. evanjelické cirkevné dni sa blížia, a tak časť prípravného tímu zamestnancov GBÚ vycestovala 17. 4. 2012 do Lučenca prerokovať so zástupcami mesta Lučenec, lučeneckého CZ a Novohradského seniorátu organizačné zabezpečenie na úspešné zvládnutie tohto celocirkevného podujatia.
Prvá časť rokovania sa konala na pôde CZ ECAV v Lučenci. Stretnutie sa uskutočnilo v zborovej miestnosti CZ za prítomnosti domáceho brata zborového farára Jána Rajtóka a brata zborového dozorcu Milana Oravca. Za Novohradský seniorát sa na stretnutí zúčastnil brat konsenior Ivan Mucha a za SEM bratia Ladislav Ontko a Dušan Maršala. Prítomní sa vzájomne informovali o aktuálnej situácii príprav a dohodli sa na ďalšom postupe a riešeniach.

Ich rokovanie pokračovalo na pôde Mestského úradu v Lučenci. Rokovanie viedol pán prednosta Mestského úradu Ing. Igor Korniet, ktorý predstavil jednotlivých zodpovedných pracovníkov úradu a privítal aj zástupcov Mestskej a Dopravnej polície. Na časti spoločného rokovania bola prítomná aj pani primátorka mesta Lučenec PhDr. Alexandra Pivková.

Riaditeľ GBÚ Dušan Vagaský predstavil členov svojho kolektívu, ktorí majú na starosti prípravu podujatia, a postupne prítomným oboznámil zo všetkými bodmi potrebnými na zabezpečenie úspešného priebehu III. evanjelických cirkevných dní. Na programe bola predovšetkým organizácia dopravy a parkovania a riešenie technického zabezpečenia podujatia. Popoludní zamestnanci GBÚ navštívili inštitúcie, ktoré spolupracujú pri príprave a organizácií jednotlivých podujatí, aby dohodli podmienky spolupráce a čo najlepšie zabezpečenie programu.

Prítomní sa vzájomne dohodli na ďalšom stretnutí na Mestskom úrade v Lučenci 8. júna 2012. Toto stretnutie má byť venované kompletizácii programovej časti a doladeniu technického zabezpečenia III. evanjelických cirkevných dní.

Galéria k článku