III. ECD – pozvánka na služby Božie, sviatosť Večere Pánovej a biblické hodiny

III. ECD – pozvánka na služby Božie, sviatosť Večere Pánovej a biblické hodiny

Bratia a sestry!
Verím, že sa mnohí z Vás chystajú na tento víkend práve do Lučenca! Tešíme na spoločné stretnutia, rozhovory, na zaujímavé výstavy, diskusné fóra, vernisáže, prezentácie, predstavenia, vystúpenia, tržnicu duchovných možností, na program pre deti aj na športové podujatia.

Vašu pozornosť chcem však teraz upriamiť na podujatia duchovné. Tu budeme mať možnosť spoločne ako jedna veľká rodina oslavovať Trojjediného Pána Boha a načerpať nových duchovných síl.

V piatok o 18.00 hod. na hlavnom pódiu (Námestie republiky) sa budú konať otváracie služby Božie k III. ECD.

V sobotu ráno sa môžeme tešiť nielen z nového dňa, ale predovšetkým z Božej lásky a milosti, keď budeme mať možnosť prosiť o odpustenie našich hriechov, ale aj možnosť prijať dary Božej milosti vo sviatosti Večere Pánovej. Spoveď a Večera Pánova sa budú prisluhovať v Evanjelickom a. v. kostole v Lučenci o 7.30 hod.

V sobotu o 9.30 hod. sa na hlavnom pódiu budú konať hlavné služby Božie k III. ECD. V priamom prenose ich odvysiela RTVS − STV. Prosíme, keby ste prišli načas, aby sa nerušili služby Božie a vysielanie.

Určite veľmi podnetné a zaujímavé budú aj biblické hodiny v sobotu so začiatkom o 11.00 hod. Biblická hodina doc. Jána Greša bude v ev. a. v. kostole – jej témou je: „Hospodin je Bohom národov“. Biblická hodina prof. Juraja Bándyho bude v kostole reformovanej cirkvi a bude sa preberať téma „Príchod Kristov podľa Zjavenia Jána“.

Všetci, ale najmä mladí bratia a sestry, sú osobitne pozvaní do mestského parku na mládežnícke pódium, kde sa od 17.00 hod. budú konať mládežnícke služby Božie.

Počas obidvoch dní sa bude konať aj modlitebná stráž, ku ktorej sa môžete pridať aj vy. Môžete tak urobiť v evanjelickom kostole, a to v piatok 29. 6. od 20.00 hod. do 24.00 hod. a v sobotu 30. 6. od 13.00 hod do 24.00 hod.

V nedeľu sa III. ECD zakončia službami Božími a zborovými slávnosťami v cirkevných zboroch Novohradského seniorátu. Na službách Božích zvesťou Božieho slova poslúžia hostia zo zahraničia.

Bratov farárov a sestry farárky, ktorí sa zúčastnia na otváracích a hlavných službách Božích k III. ECD, prosíme, aby si priniesli luteráky. Do luterákov sa môžu obliecť v miestnosti na obvodnom úrade, ktorý je hneď za hlavným pódiom. Tu je potrebné byť 20 minút pred začiatkom služieb Božích.

Všetko nech sa deje na česť a slávu Božiu!