Ľudia spätí s Ježišom Kristom na IV. ECD

Ľudia spätí s Ježišom Kristom na IV. ECD

Výstava pod názvom Ľudia spätí s Ježišom Kristom bola inštalovaná v koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi. Zo zbierok Vlastivedného múzea v Hanušovciach nad Topľou a CZ ECAV Hanušovce nad Topľou ju pripravili Samuel Bruss a Eva Škarupová Lašáková.
Na výstave prezentovali najmä vzácne kríže a vyobrazenia Ježiša Krista, ktoré kedysi viseli na Božiu slávu v našich domácnostiach, ako aj liturgické predmety, vzácne tlače a rukopisy z prostredia evanjelických veriacich z Hanušoviec i blízkeho okolia.

Vernisáž výstavy uviedla zborová farárka z Hanušoviec Eva Škarupová Lašáková. Potom sa prihovoril generálny dozorca Imrich Lukáč a zaspieval spojený spevokol z Michaloviec a Pozdišoviec. Kurátor výstavy Samuel Bruss z Vlastivedného múzea v Hanušovciach nad Topľou oboznámil prítomných so zámerom výstavy a predstavil najvzácnejšie vystavené predmety.

Jedinečná zbierka potvrdzuje úprimný vzťah veriacich k Pánovi Ježišovi Kristovi a bude možné prezentovať ju aj ako putovnú výstavu pri iných slávnostných príležitostiach.

Galéria k článku